15 Kasım 2014 Cumartesi

Altı Aylık Bebeklerde Uyku

Altı Aylık Bebeklerde Uyku 6. ayda bebeğiniz 12 saati gece olmak üzere toplam 14 saat uyur. Diş çıkardığı için bu dönemde geceleri ağlayabilir. Uyku saati için artık bir düzen oluşturmaya başlayabilirsiniz. Eğer sallayarak uyutursanız kendi başına uykuya dalmayı öğrenemez.

Altı Aylık Bebekler için Neler Yapılabilir?

Altı Aylık Bebekler için Neler Yapılabilir?
• Onunla yavaş ve tane tane konuşun
• Kısa cümleler kurun ve etraftaki objeleri, isimlerini söyleyerek ona tanıtın
• Bebeğinizin çıkardığı sesleri tekrar edin. Bir süre sonra bu sesleri düzeltip, değiştirerek ondan tekrar etmesini isteyin
• Tekrarlar üzerinde yoğunlaşın. Örneğin sürekli aynı şarkıyı ya da ninniyi söylemek sadece bebeğinizi eğlendirmekle kalmaz öğrenmesine de yardımcı olur

Altı Aylık Bebeklerin Olacağı Aşılar

Altı Aylık Bebeklerin Vurunacağı Aşılar Bu ay Hepatit B aşısı ve 5’li karma aşısının (Difteri-Tetanoz-Boğmaca, Çocuk Felci, Menenjit aşısı) 3.dozlarını olmalıdır..

Altı Aylık Bebek için Oyuncak Önerileri

Altı Aylık Bebek için Oyuncak Önerileri Bu dönemdeki bebeklerin en sevdiği oyuncaklar bloklar, toplar, aynalar, tahta kitaplar, oyuncak telefon, bir de kutusundan fırlayıp duran yaylı kukla gibi!

Altı Aylık Bebekte Fiziksel Gelişim

Altı Aylık Bebekte Fiziksel Gelişim Artık dengeli bir biçimde oturabilir ve sırtüstü yatarken anneye ya da etraftaki bir eşyaya uzanarak kendisini oturur duruma getirebilir. Mama sandalyesinde otururken ona doğru sallanan nesneleri yakalayabilir. Doğduğu zamanki kilosunun iki katı veya iki katından biraz fazla ağırlığa sahiptir Büyüklerin kol ve bacaklarıyla yaptıkları hareketleri de taklit etmeyi becerebilir.

Bebeğim Ne Zaman An ne Ba Ba Der?

Bebeğim Ne Zaman An ne Ba Ba Der? Bebeğiniz beş altı aylıkken artık sesleri tekrar ederek hecelemeleri oluşturacaktır. Sizlerin anne dedi, ba ba dedi gibi geri dönüşleriniz bebeğinizi cesaretlendirecek ve ilerleyen dönemlerde anne baba dede gibi sesleri çıkarabilecektir.

6 Aylık Bebek Beslenme Tablosu

Bebek beslenmesinde bebeğinizin ne yediği kadar, nasıl yediği de çok önemli. O yüzden beslenme saatlerini, tıpkı emzirme saatleri gibi aranızda özel bir bağın kurulması için fırsat saatleri olarak değerlendirin. Altı aylık bebeklerinizi beslerken atrık meyve püresi, sebze çorbası, yumurta sarısı gibi takviye gıdalar verebilirsiniz.

6 Aylık Bebek Beslenmesi

6 Aylık Bebek Beslenmesi Artık önünüzde yeni bir dönem var; çünkü o ilk dişlerini çıkartırken yeni tatlara da daha açık hale gelecek. Bundan sonra yemek saatleriniz daha keyifli hale gelecek! Unutmayın ki ek gıda döneminde de bebeğinizin süt ihtiyacı devam eder. Bu dönemde onun bağışıklığını güçlendirmek için en az 500ml anne sütü ya da devam sütü vermeye devam edebilirsiniz.
6 Aylık Bebek Beslenmesi Kahvaltı
120 ml anne sütü veya devam sütü içerisine,2 çorba kaşığı Milupa 8 Tahıllı Ballı ,1/2 yumurta sarısı,1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir veya 1-2 tatlı kaşığı kadar labne peyniri ve 1 tatlı kaşığı kadar pekmez ilave ederek karıştırınız.
Yumurta sarısı ve peynir kahvaltıda dönüşümlü olarak kullanılmalıdır.

6 Aylık Bebek Beslenmesi Ara öğün
: ½ çay bardağı meyve püresi
(Elma,armut,şeftali,kayısı,havuç,erik,muz,mandalina gibi meyveleri cam rendede rendeleyebilirsiniz) ya da
½ meyveli kavanoz maması ya da 50 ml kadar Milupa organik meyve suyu

6 Aylık Bebek Beslenmesi Öğle Öğünü
1 çay bardağı ya da 1 küçük kavanoz kadar sebze çorbası

(Patates,havuç,pirinç,kabak,brokoli,taze fasülye gibi sebzeleri haşlayıp,püre kıvamına getirerek hazırlayabilirsiniz.Hazırladığınız sebze çorbasına 2 ölçek devamsütü ya da bir miktar anne sütü katarak daha lezzetli ve besleyici bir çorba hazırlayabilirsiniz,bebeğiniz bu şekilde sebze tadına daha kolay alışabilir.) veya sebzeli kavanoz maması.

Sebze çorbalarına haftada 3 gün 1 ceviz büyüklüğünde kırmızı et ya da kıyma ve haftada 2 gün tavuk ilave edebilirsiniz. 7. ay sonrası yayla,tarhana ve şehriye çorbaları vermeye başlayabilirsiniz. 8. aydan sonra balık ve mercimek çorbası vermeye başlayabilirsiniz.

6 Aylık Bebek Beslenmesi Ara Öğünü
Anne sütü veya 150 ml Aptamil devam sütü veya
100 gr yoğurt
Bebek beslenmesinde ilk 1 yıl inek sütü ve keçisütü kullanılmamalıdır.
Yoğurdunu Aptamil devam sütü ile mayalayabilirsiniz.

6 Aylık Bebek Beslenmesi Akşam Öğünü
1 öğün(1/2 çay bardağı) Aptamil Sütlü Bisküvili Tahıllı Ek Gıda veya
Aptamil Sütlü Ballı İrmikli Tahıllı Ek Gıda
Hazrlanışı : Bu öğünü 70 ml ılık suya 2-3 çorba kaşığı kadar ilave edip yumuşak muhallebi kıvamında hazırlayabilirsiniz.

6 Aylık Bebek Beslenmesi Gece Öğünü
Anne sütü veya 150 ml Aptamil
6 Aylık Bebek Beslenmesi Gece Uyandığında
Anne sütü veya 150 ml Aptamil

6 Aylık Bebek Gelişimi

6 Aylık Bebek Gelişimi Ek Gıdaya Geçiş Doktorunuza danışarak ek gıdaya başlayabilirsiniz. Ek gıdaya başladığınızda, tamamen püre yerine pütürlü gıdalar tercih edin. Bu çiğneme ve yutma becerisi kazanmasını sağlar. Küçük ve yumuşak lokmalar sunarsanız zorlanmaz. 6 aylık bebeğiniz artık kendi gücüyle hareket ediyor, dönebiliyor, oturmaya çalışıyor. Eline geçen herşeyi ağzına götürerek inceliyor. Kazaları önlemek için daha dikkatli olmalısınız.Artık katı gıdalar bebeğin günlük öğünlerinde daha fazla yer alacak, aldığı anne sütü veya mama miktarı giderek azalacaktır.arklı